tisdag 14 juni 2011

boktips för sommaren

Du ska få ett boktips för sommaren - eller för när som helst. Mentaliseringsboken av Per Wallroth.  Det är en bok som till sitt format är liten och behändig, lagom för solstolen eller hängmattan. Men som är fullmatad med tänkvärt innehåll.

Det handlar om mentalisering, att se sig själv utifrån och andra människor inifrån. Att få sin tanke tänkt och sin känsla känd skrev jag, men Per Wallroth vänder på det och säger att få sin tanke känd och sin känsla tänkt av någon. Mentalisering är grunden i våra relationer och Mentaliseringsboken är ett lättläst sätt att lära känna sig själv och andra bättre.

Boken är klok och praktisk på en gång. Halva boken beskriver mentalisering och anknytning på ett lättbegripligt sätt, hela tiden beskrivet av vardagliga exempel, och  andra halva boken innehåller övningar och saker att fundera på. En möjlighet att bli bättre på mentalisering.

En viktig del i mentalisering är att man ALLTID i sitt tänkande om sig själv och andra vet med sig att: "jag kan ha fel". Så jag vet att jag kan ha fel. Du kanske inte gillar boken alls. Men läs den!


9789185703456_large_mentaliseringsboken.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar